Toc de castells!

El dia 13 de març el nens i nenes de l’Esplai van rebre una visita molt especial: la Marta i el Jonas de la colla de Castellers de Brussel·les. Amb ells vam gaudir d’un taller d’iniciació als castells, una de les manifestacions culturals catalanes més importants que al 2010 va ser reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Per començar vam aprendre quins són els valora bàsics d’aquesta activitat: treball en equip, esforç, compromís, tolerància, solidaritat i esperit de superació – tot resumit sota el lema dels castellers: “força, equilibri, valor i seny”. També vam aprendre quin vestuari necessitem: camisa amb l’escut de la colla, pantaló blanc, faixa, mocador i casc pels més menuts (dosos, aixecador i enxaneta). I als peus? Tots els membres del tronc del castell van descalços!

Com que els nens de l’esplai són molts valents, la Marta i el Jonas ens van deixar practicar una mica i tot. Aquí teniu algunes de les fotografies de la tarda!

Per fer-ho més rodó, el Ricard Ramon -pare de l’esplai- ens va fascinar amb un taller de gralla, l’instrument clau de la música dels castells. El toc de castells no és només molt emocionant, sinó que també serveix per informar a cada membre de la colla sobre el desenvolupament del castell més amunt del seu pis. Aquí teniu un exemple dels Castellers de Vilafranca!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s