Ja hem celebrat la Castanyada

A casa és època de castanyes, moniatos i panellets i a l’esplai no podíem deixar de celebrar la castanyada. Volem donar les gràcies al pau, la nostra ‘Castanyera’ particular, que va animar els catalans que van celebrar la festa a Brussel·les.

Us deixem amb una recepte per a fer penellets!

Ingredients:
Per a fer la pasta:
– 1 kg. d’ametlles
– 800 grams de sucre
– 2 ous
Per al gust:
– De cafè: Cafè/ Nescafé
– De llimona: el suc i la pell ratllada d’1 llimona
– De coco: 3 parts de massapà i 1 de coco ratllat, clara d’ou
– De pinyons: pinyons
Preparació:
Hem de moldre l’ametlla fins que quedi en pols i posar-la en un recipient. L’hi afegim el sucre i
els ous, fins que quedi una pasta.
A aquesta pasta li afegim l’ingredient que donarà el gust al panellet: cafè o Nescafé, llimona, el
coco ratllat i el massapà… Al panellet de coco se l’hi sol posar clara d’ou per a que quedi més
amorosit.
Un cop perfumada la pasta l’agafem i l’estirem amb una barra cilíndrica i fem porcions petites
per a donar la forma als panellets (podem fer forma rodona, allargada…). A continuació els
pintem amb ou i els passem pel sucre en pols.
Per a fer els panellets de pinyons, agafem el massapà i fem boles. Les hem de passar per clara
d’ou i posar-les en una tassa de cafè, tirar-hi els pinyons i moure la tassa per a que s’enganxin.
Quan estiguin tots els pinyons enganxats podem treure la bola i, finalment la pintem amb rovell
d’ou.
Per a coure els panellets, els posem en una safata per a forn lleugerament pintada amb oli
d’oliva o mantega i farina (per a que no s’enganxin) i la introduïm al forn a una temperatura de
220-240 graus. Hem d’engegar el gratinador del forn (que haurà de ser potent) i donar molt
poca escalfor a la part de sota (ja que sinó el sucre del panellet es cremaria).
Consell:
Recomanem deixar reposar la pasta 24 hores.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s