Retallable de la Sagrada Família

Aquí us podreu descarregar un impressionant retallable sobre la Sagrada Família. És una tasca pels més agosarats de la casa, així que demaneu als vostres pares que us imprimeixin les següents pàgines, i us ajudin a “posar fil a l’agulla”.

Descarrega’t els retallables fent clic damunt de cada vincle:

Però, que és la Sagrada Família? És un dels llocs més emblemàtics de Catalunya. Es tracta d’un edifici modernista dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudi i es troba a Barcelona. Durant tot l’any, arriba gent d’arreu del món a la capital de Catalunya per visitar-la i s’ha convertit en el monument més visitat de tot l’Estat.

La wikipedia ens diu que “El Temple Expiatori de la Sagrada Família, basílica coneguda habitualment com la Sagrada Família, és un dels exemples més coneguts del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l’arquitecte català Antoni Gaudí, està situada al barri de la Sagrada Família, al districte de l’Eixample de la ciutat. En aquest temple, l’arquitecte va concebre una minuciosa simbologia dintre d’un poema místic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l’estructura amb l’arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòric naturalista amb l’abstracció de les torres. Segons dades de l’any 2004, la Sagrada Família és el monument més visitat de l’Estat espanyol, per damunt fins i tot de l’Alhambra i el Museu del Prado. El 2008 va rebre més de 2,7 milions de visitants. L’obra realitzada per Antoni Gaudí, és a dir, la cripta i la façana del Naixement, foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005.

La Sagrada Família va ser dedicada al culte i declarada basílica menor catòlica pel papa Benet XVI el 7 de novembre de 2010. Malgrat que no és una catedral, diverses fonts l’han denominat la Catedral d’Europa pel caràcter universal que Gaudí volia donar-li”.

 

4 thoughts on “Retallable de la Sagrada Família

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s